"Årets hembygdsförening"

Rytterne hembygdsförening har blivit
utsedd till Årets hembygdsförening

Så här lyder juryns motivering:
Rytterne hembygdsförening har utvecklats till en engagerad och lustfylld mötesplats för hela bygden. Såväl äldre som yngre inkluderas i en verksamhet som erbjuder en mångfald av aktiviteter, både på hembygdsgården och ute i landskapet. Föreningens intresse och engagemang för barnens situation förr och nu är föredömligt för hela hembygdsrörelsen. Rytterne hembygdsförening visar styrkan i rörelsens vision om en levande hembygd öppen för alla.

- Eftersom 2021 är hundraårsjubileum för det första riksdagsvalet med allmän rösträtt ville vi i år uppmärksamma en förening som utmärkt sig i det demokratiska arbetet. Med sitt inkluderande arbetssätt är föreningen en värdig vinnare, säger Jan Nordwall, generalsekreterare för Sveriges hembygdsförbund.

Förutom ära och uppmärksamhet fick föreningen också 10 000 kr. Prisutdelningen ägde rum den 7 augusti på Rytternegården och prisutdelare var Anna-Karin Andersson, 2:a vice ordförande i Sveriges hembygdsförbunds styrelse. Vid prisutdelningen närvarade också Västmanlands Hembygdsförbund och Fornminnesförenings ordförande, Bengt Wallén.

https://www.hembygd.se/shf/news
https://www.facebook.com/sverigeshembygdsforbund
https://sverigesradio.se/artikel/rytterne-hembygdsforening-utsedd-till-bast-i-sverige

Ordförande Malin Dreifalt och vice ordförande Katarina Curman
Foto: P4 Västmanland

Malin Dreifalt, ordförande i Rytterne hembygdsförening
Bengt Wallén, ordförande i Västmanlands Hembygdsförbund och Fornminnesförening
Anna-Karin Andersson, 2:a vice ordförande i Sveriges hembygdsförbund